پرورش دهنده ماهیان خاوياری (تاس‌ماهیان)

  • امورشیلات و آبزی پروری
  • تاریخچه پرورش و جایگاه ماهیان خاویاری در جهان
    اصول ریخت شناسی و ویژگی های زیستی انواع ماهیان خاویاری ایران و جهان
    پراکنش جغرافیایی و زیستگاههای ماهیان خاویاری
    وضع جغرافیایی، اقلیمی و منابع زیستی دریای خزر
  •  تفکیک گونه های مختلف ماهیان خاویاری
    مهارکردن و معاینه ماهیان خاویاری
    ریخت شناسی به روش های مورفوبیولوژیک
    تعیین پراکنش جغرافیایی و مهاجرتی ماهیان خاویاری

اعتلای جایگاه ماهیان خاویاری دریای خزر

  1. مراقبت از ذخایر ژنتیکی
  2. ویژگی های بوم شناختی(اکولوژی) ماهیان خاویاری
    معیارهای انتخاب محل استخرهای پرورش
    ویژگی های منابع آب مناسب برای پرورش
    انواع محیط های پرورش و مراحل آماده سازی استخرها
  3. اندازه گیری پستی و بلندی و شیب زمین
    تعیین شکل زمین و کیفیت آن
    محاسبه دبی و سرعت جریان آب
    آماده سازی محیط های پرورش
  • انتخاب کالاهای دارای شرایط مناسب پرورش
  • رعایت اصول آرگونومی
  • حفظ گونه ها و ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری در احداث مزارع پرورش ماهی
  • نحوه ارزیابی کیفیت و کمیت آب
    اجزای استخرهای پرورش و نحوه تنظیم آنها
    اصول زیست سنجی و ارزیابی توده زنده ماهیان
    هوا دهنده ها و روشهای هوا دهی
  • اندازه گیری شاخص های فیزیکی و شیمایی آب
    فیلتراسیون و تنظیم ورودی و خروجی آب
    تعیین زمان پرورش جهت تولید گوشت و خاویار
    کار با هواده ها و تامین نیازهای اکسیژن استخرها
  • عدم تخلیه آب استخرها به منابع آب طبیعی
  • انواع غذاهای زنده و مشخصات کارگاه تولید
    ابزار و تجهیزات تولید غذاهای زنده
    شرایط محیطی و بستر های تولید
    انواع غذاهای آماده و نحوه تغذیه ماهیان
  1. آماده سازی بستر تولید غذاهای زنده
    تامین شرایط محیطی جهت تکثیر و تولید غذاهای زنده
    نگهداری و محاسبه میزان غذاهای لازم جهت تکثیرموجودات زنده
    محاسبه میزان غذای روزانه و تغذیه با غذاهای آماده
  2. ارجحیت تغذیه با غذاهای زنده
  3. استفاده ازماسک و دستکش در تولید غذاهای زنده
  4. استفاده از تهویه مناسب در کارگاهای تولید غذای زنده
  5. منابع تامین بچه ماهیان
    نحوه شمارش و قیمت گذاری بچه ماهیان
    اصول حمل و نقل بچه ماهیان نو رس
    ابزار و تجهیزات حمل بچه ماهیان
  • محاسبه قیمت بچه ماهیان
    شمارش بچه ماهیان
    کار با ابزار حمل و نقل و تامین شرایط زیستی نقل
    بکارگیری تکنیک های افزایش تراکم حمل
  • انتخاب بچه ماهیان از منابع دارای گواهی نامه بهداشتی
  • رعایت اصول ارگونومی در کار با ابزار حمل و نقل
  • پیگیری از ورود بچه ماهیان به منابع طبیعی
  1. مراحل انجام معاینات درمانگاهی
    انواع داروهای جلدی و خوراکی و نحوه محاسبه آنها
    انواع بیماری های جلدی میکروبی، قارچی و ویروسی
    اصول پیگیری و رعایت اصول بهداشتی
  2. تفکیک ماهیان بیمار از سالم از علاعم رفتاری و ظاهری ماهیان
    تهیه محلول های دارویی و به کارگیری آنها
    انجام محل بیومتری و ثبت مشاهدات
    دفن اصولی ماهیان تلف شده و انتقال ماهیان مشکوک به درمانگاه
  3.  ارجحیت پیگیری بر درمان
  4. استفاده ازدستکش پلاستیکی ماسک و لباس مناسب در کار با داروها و ماهیان بیمار
    دفن صحیح ماهیان مشکوک ، بیمار و تلف شده
  5. روش های مختلف صید ماهیان در استخرها
    اصول الزامات قبل از صید ماهیان
    الزامات فرایند صید تا عرضه به بازار مصرف
    انواع بازارهای عرضه ماهیان
  • براورد زمان صید و عرضه به بازار مصرف
    انجام صید آرام کردن و جعبه گذاری
    شستشو پاکسازی و بسته بندی
    یخ گذاری چیدمان و انتقال به بازار مصرف
    رعایت فاصله زمانی از مصرف دارو تا عرضه به بازار
    دفن بهداشتی ضایعات
آموزش آنلاین و آموزش مجازی دوره پرورش دهنده ماهیان خاوياری توسط آموزشگاه های فنی و حرفه ای بر بستر سامانه های آموزشگاه یار آنلاین، دارای مجوز از سازمان فنی و حرفه ای کشور به شماره 31525 برگزار می شود.