روش‌های آموزشی مدرن ، زمان تغییر فرا رسیده است

قسمت اول
روش تدریس جدید که ما آن را روش تدریس مدرن نامیده می شود ، بیشتر مبتنی بر فعالیت است و ذهن یادگیرنده را متمرکز می کند که او را به طور کامل در فرآیند یادگیری درگیر می کند. در روش نوین تدریس، آموزش و برنامه ریزی برنامه درسی با نگه داشتن یادگیرنده به عنوان هدف اولیه انجام می شود. از این طریق، فراگیران به طور فعال در کل فرآیند شرکت می کنند تا دانش خود را ایجاد کنند و مهارت های خود را تقویت کنند. این رویکرد به عنوان یک رویکرد ساخت‌گرا نیز نامیده می‌شود. از سوی دیگر، مربی یا معلم فقط آنها را هدایت می کند و آنها را راهنمایی می کند تا بر اهداف موضوع تمرکز کنند. این همه با درگیر شدن در فعالیت ها و با اتخاذ روش های نوین آموزشی نوین انجام می شود. تقاضای جدید عصر یا نیازروز دانش‌آموزان، پذیرش روش‌های آموزشی معاصر است که به کاهش رقابت بین دانش‌آموزان، ارتقای همکاری و تقویت فضای مطالعه سلامت کمک می‌کند.
در طول سالیان متمادی تغییرات قابل توجهی در شیوه تدریس ایجاد شده است. در مقابل حفظ و همان تمرین خواندن قدیم برای آموزش دانش آموزان، اکنون با روش های نوین تدریس، روش های تعاملی تدریس معرفی شده است که نتیجه آن قابل مشاهده است. این یک اصلاح آموزشی است که زاویه کاملاً متفاوتی از آموزش و یادگیری ارائه می‌کند، زیرا روش‌های تدریس مدرن برخلاف روش‌های سنتی تدریس، با همه دانش‌آموزان در سطح یکسانی از توانایی درک آنها رفتار نمی‌کند. روش‌های تدریس مدرن به جای تنها معلم مبتنی بر روش‌های آموزشی، بیشتر بر روش‌های پرسش، نمایش، توضیح، عملی و مشارکتی تمرکز می‌کنند و بیشتر مبتنی بر فعالیت هستند.

دلایل معرفی روش نوین تدریس

در سال های اخیر، دامنه دانش در حوزه علم وفناوری به طور چشمگیری افزایش یافته و توانایی انسان برای انطباق با دانش جدید در علم و فناوری نیز افزایش یافته است. بنابراین، نیاز شدیدی به ذهن های مبتکر و خلاق برای کشف مناطق ناشناخته و ناشناخته در زمینه های مختلف وجود دارد. برای کنار آمدن با دنیای مدرن و عصر دانش محور فناوری، اتخاذ روش های مدرن تنها وسیله برای بقا است.
بنابراین، باید به دانش آموزان به گونه ای آموزش داده شود که با قرن بیست و یک به روز باشند، قرنی که زمان فناوری است و برای پیشرفت افراد، جامعه و ملت نیاز به ذهن خلاق و نوآور دارد. دانش آموزان باید با روش های نوین تدریس آشنا شوند و دانش کافی در اختیار آنها قرار گیرد تا بتوانند برای خود و دیگران فرصت ایجاد کنند. معلمان هنوز از یک روش متداول تخته و گفتگو در کلاس درس استفاده می کنند تا به دانش آموزانی آموزش دهند که فقط می توانند دانش اولیه علوم و موضوعات دیگر را ارائه دهند. رویکرد آنها دیگر نمی تواند مورد استفاده قرار گیرد زیرا این روش قدیمی است، دامنه محدودی دارد و هم در سطح ملی و هم در سطح شخصی شکست خورده است. اگر معلمان به جای روش‌های غیرعملی سنتی، با روش‌های نوین تدریس تدریس کنند و درس‌های علوم را به شکل علمی مناسب‌تری ارائه دهند، می‌توان بر بسیاری از مشکلات از جمله بیکاری فائق آمد. همه اینها را می توان با ارائه یک ستون قوی برای سیستم آموزش پایه و سیستم دبیرستان متوسطه به دست آورد. به همین دلیل است که روش‌های آموزشی مدرن معرفی شده‌اند.

چرا آموزش مدرن نیاز روز است ؟

آموزش و پرورش نیاز روز است چرا که جامعه ای باسواد ایجاد می کند . در فرآیند آموزش جامعه انگیزه و دستورات بسیار تعیین کننده است  ، همچنین معلمان، راهنماها و مدیران مسئول ایجاد انگیزه در فراگیران هستند. با ارائه آموزش به اکثر بخش‌های جامعه، میزان باسوادی افزایش می‌یابد. با این حال، با تغییر زمان تا حدی، فراگیران برای به دست آوردن دانش، تکنیک‌ها و روش‌های جدیدی را طلب می‌کنند که نه تنها آنها را در مطالعه نظری ، تخصصی می‌کند، بلکه تضمین می‌کند که دانش عملی، مهارت‌های خود را تقویت کرده و آنها را برای رویارویی با هر نوع چالشی آموزش ببیند. روش های نوین تدریس تنها راه رفع نیازهای دوران مدرن است.

ارتباط آموزش مدرن

آموزش مدرن بی‌تردید به دلیل ارتباط آن در عصر مدرن، نیاز روز است. انقلاب در عرصه علم و فناوری نیازمند ایده های بزرگ و تلاش گسترده برای مقابله با هر نوع شرایطی است که در مسیر توسعه قرار می گیرد. تمام بار روی شانه های کوچک زبان آموزان است. بنابراین، دادن دانش نه تنها به دانش آموزان، بلکه برای بهبود مهارت های آنها از همان ابتدا بسیار حیاتی است.