روش‌های آموزشی مدرن ، زمان تغییر فرا رسیده است

 قسمت دوم

ویژگی های روش های نوین تدریس

روش‌های آموزشی مدرن به ایجاد یا توسعه یک درک سازنده از علوم و فناوری پایه کمک می‌کنند. از این رو، عناصر روش تدریس معاصر عبارتند از:

1- دانش آموز محور

یکی از ویژگی های اساسی روش های نوین تدریس در علوم پایه، فراگیر محور بودن آن است. در حین استفاده یا کاربرد در کلاس درس و سخنرانی های آزمایشگاهی بر زبان آموزان تمرکز دارد. معلم فقط به عنوان یک راهنما عمل می کند و تمام فرآیند یادگیری شامل فراگیران می شود. فراگیران به طور قابل توجهی به عنوان یک سلطه گر در تعاملات کلاس درس ظاهر می شوند.

2- بر اساس وظیفه یا بر اساس فعالیت

معلم فعالیت یا وظیفه را سازماندهی می کند و دانش آموزان را برای یادگیری از این طریق درگیر می کند. از این رو این یک فعالیت مبتنی بر وظیفه یا کمیسیون است. به دانش آموزان پیشنهاد می شود یا از آنها خواسته می شود تا از طریق این فعالیت های تعاملی در تعامل کلاس درس شرکت کنند.

3- مبتنی بر منابع

معلمان باید مدبر باشند. آنها باید تمام مطالب مورد نیاز مطالعه را برای یادگیری یا درک واضح موضوع در بین فراگیران جمع آوری و توزیع کنند. منابع را می توان از محیط مدرسه یا هر مکان دیگری که در دسترس است جمع آوری کرد. همچنین، یک یادگیرنده می تواند منبعی برای آوردن مطالب یا منابع مطالعه از پایان خود باشد.

4- فعالیت به صورت تعاملی

یکی از ویژگی ها روش تدریس مدرن را بسیار تعاملی تعریف می کند. معلم از دانش آموزان می خواهد که گروه های کوچکی تشکیل دهند یا به صورت انفرادی کار کنند تا تکالیف یادگیری را انجام دهند و به نتایج مطلوب برسند. این به آنها کمک می کند تا دانش را از یکدیگر جمع آوری کنند. دانش آموزان کار با هم و حس همکاری را یاد می گیرند. همچنین زمانی که در دنیای بیرون قدم می گذارند به نفع آنها عمل می کند.

5- یکپارچگی

یکی از ویژگی های حیاتی روش های نوین تدریس، یکپارچه بودن آن است. معلمان موضوعات یک موضوع، به عنوان مثال، موضوعات علوم اجتماعی مانند مصرف مواد مخدر، خشونت خانگی، ایمنی، آلودگی، توزیع غذا، جرم و جنایت و غیره را به موضوعات دیگر مرتبط می کنند و آن را یکپارچه می کنند. با این کار، زبان آموز می تواند در مورد موضوعات بیشتری از مطالعه یک دانش کسب کند.

6- همکاری متقابل

روش‌های آموزشی مدرن نه تنها دانش‌آموزان را تشویق می‌کند که به آن‌ها اجازه می‌دهد ایده‌ها یا ابتکار خود را با توجه به پاسخ‌ها، مطالعه تحقیقاتشان ارائه کنند، و به آنها اجازه می‌دهد نه تنها در طول تعامل در کلاس‌ها پاسخ دهند، بلکه دانش‌آموزان را بر اساس علاقه، نیازها و احساسات انتخاب کنند. از طریق فعالیت‌های آموزشی، دانش‌آموزان یاد می‌گیرند که به صورت مشارکتی کار کنند و از کار رقبای خود نیز قدردانی می‌کنند. در برنامه درسی ، علایق یادگیرنده بیشترین اهمیت را دارد و آنها به سمت اهداف و مشاغل خود هدایت می شوند.

روشهای نوین تدریس

مانند سایر زمینه ها، چهره آموزش نیز در طول این دوره به شدت تغییر کرده است. پیش از این، معلمان تنها وسیله ای برای ایجاد پل بین آموزش و دانش آموزان بودند. آنها از روش های آموزشی مرسوم برای توضیح موضوع یا ارائه یادداشت استفاده می کردند. با این حال، آموزش مدرن سناریوی وسیعی را می بیند که فراگیران را به مطالعه عمیق و مطالعه برای ارضای کنجکاوی خود تشویق می کند. در سال‌های اخیر با روش‌های نوین تدریس آشنا می‌شویم و معرفی فناوری در کنار روش‌های نوین تدریس، انقلابی را در بخش آموزش به ارمغان آورده است.

روش های نوین تدریس به شرح زیر است :

یادگیری مشارکتی

پیش از این، زمانی که از دانش‌آموزان خواسته می‌شد در طول امتحان یا روزهای عادی، موضوع یا برنامه درسی را اصلاح کنند، آنها به صورت جداگانه یا در خانه، برنامه درسی را اصلاح می‌کردند. این عمل در روش های سنتی تدریس رایج بود. برای مقابله با این موضوع یا فراهم کردن بستر مفیدتر برای دانش‌آموزان، مدارس آموزش مشارکتی را ارائه می‌کنند. در این روش تدریس مدرن، معلمان گروهی از دانش‌آموزان را تشکیل می‌دهند که می‌توانند مشکل خود را حل کنند، در مورد موضوعات بحث کنند و سؤالات خود را پاک کنند. این به رشد مهارت های اجتماعی کمک می کند و به دانش آموزان امکان می دهد موضوع را سریعتر درک کنند. در این روش نوین تدریس، هر دانش آموزی جزئی از موفقیت یک گروه است که به یکدیگر کمک می کنند تا به نتیجه مطلوب برسند و همچنین ارتباط با یکدیگر را یاد می گیرند. یادگیرندگان می آموزند که دیگران را تحمل کنند، مهارت های گوش دادن به دیگران و نحوه کار در یک تیم را توسعه دهند. آنها می توانند با شخصیت های مختلف ملاقات کنند و می توانند یک بررسی واقعی از کار خود دریافت کنند.
دانش آموزان زمانی که در حال یادگیری گروهی هستند ایده های خود را ارائه می دهند و انتظار پاسخ دارند. این به آنها اجازه می دهد تا خلاقیت خود را مبادله کنند و دانش بیشتری کسب کنند. در عوض، به آنها کمک می کند تا یاد بگیرند که با انتقادات و سؤالات متقابل سالم روبرو شوند. بنابراین، مدیریت مدرسه باید روشی را برای آموزش مشارکتی برای آموزش دانش آموزان انتخاب کند. آنها فقط باید چند تغییر در چیدمان کلاس ایجاد کنند. میزها را به سطوح تخته سفید تغییر دهید. بنابراین، گروه ها می توانند به راحتی با هم کار کنند.

یادگیری فاصله ای

یادگیری فضایی یکی از روش های نوین تدریس است که توسط معلمان در حال پیگیری است. در این روش، معلمان یک درس را چندین بار تکرار می کنند، اساساً تا زمانی که دانش آموزان کاملاً متوجه شوند. با این حال، معلم دوره را با دو فاصله 10 دقیقه ای (وقفه) در بین درس ها تکرار می کند. این فاصله با انجام فعالیت‌های بدنی یا تکنیک‌های تمرکز حواس، ذهن را تازه می‌کند که آنها را برای جلسه بعدی همان درس آماده می‌کند. این روش به دانش آموزان فواصل زمانی می دهد تا دانش را ازفاصله قبل انتقال دهند و بین یادگیری ها ارتباط ایجاد کنند. قبل از رفتن به فصل دیگر، این روش دانش آموزان را با اصول اولیه آماده می کند. این واقعاً ضرب المثلی را تعریف می کند که ذهن سالم در بدن سالم است. بنابراین، وضعیت جسمانی دانش آموزان باید برای رشد وضعیت روانی که برای کسب دانش بسیار مهم است، کافی باشد. یادگیری فاصله ای همچنین زمینه ای برای کاهش چاقی در کودکان مدرسه ای دارد که امروزه بیشتر دیده می شود. هم سلامت روحی و هم جسمی دانش آموز را بهبود می بخشد.
این مقاله ادامه دارد