روش‌های آموزشی مدرن ، زمان تغییر فرا رسیده است

قسمت سوم

کلاس درس معکوس

کلاس معکوس یک اصطلاح شناخته شده در روش آموزشی است. نام  ‘کلاس درس چرخان’ آن را منحصر به فرد می کند. این یکی از روش های بسیار حیاتی آموزش مدرن است که این روزها مورد استفاده قرار گرفته است. در این روش تدریس، روند تدریس به صورت معکوس صورت می گیرد. برخلاف روش‌های سنتی، دانش‌آموزان مطالب یا مطالب جدید را خودشان در خانه مطالعه می‌کنند و همان را در مدرسه تمرین می‌کنند. روش برعکس ارائه محتوا در مدرسه است و از دانش آموزان می خواهد که روی آن دوباره کار کنند یا آن را در خانه تمرین کنند. دانش‌آموزان این روش را در خانه با تماشای یک فیلم آموزشی، جستجوی آنلاین یا کار بر روی محتوایی که معمولاً توسط معلم به اشتراک گذاشته می‌شود، تمرین می‌کنند. آنها نیازی به انجام تکالیف در خانه ندارند. در عوض، آن را در مدرسه تمام می کنند. از طریق تمرین روش‌های آموزشی مدرن کلاس درس، دانش‌آموزان زمان کافی برای درک موضوع دارند، بر خلاف مدرسه که فقط چند دقیقه برای درک محتوا فرصت دارند. در صورت لزوم می توانند روی یک موضوع بیشتر کار کنند.دانش آموزان قبل از ورود به مدرسه ، خود را با محتوا آماده می کنند و در صورت بروز شک می توانند در کلاس درس صحبت کنند یا از معلم مربوطه سوال کنند. آنها همچنین می توانند ایده های خود را در رابطه با محتوا پیشنهاد کنند و آن را با سایر همکلاسی ها به اشتراک بگذارند. علاوه بر این، مزیت دیگری نیز در این روش آموزشی مدرن وجود دارد که دانش آموزان به دلیل بیماری خود مجبور به تحمل آن نمی شوند. روزهای بیماری یادگیری آنها را مختل نمی کند.

خود آموزی

کنجکاوی، یادگیرنده را به یادگیری جدیدتر و همیشه بیشتر سوق می دهد. فراگیران را به یادگیری و به خاطر سپردن فضاهای بزرگ متن سوق می دهد که یا با حفظ مطالب بلند مدت، از دست می دهند یا بلافاصله فراموش می کنند. از طریق کنجکاوی خود، دانش آموزان انگیزه پیدا می کنند تا موضوعات مورد علاقه خود را کشف کنند. آموزش به دانش آموزان برای استفاده از اینترنت و یافتن نتایج به آنها کمک می کند تا به خود وابسته باشند و به آنها درک عمیقی از محتوا می دهد. معلم باید به دانش آموزان اجازه دهد تا ایده های جدیدی بیاورند و روی آن برای رشد مغز و توانایی کار به تنهایی کار کنند. این روش آموزشی نوین، نقش بسزایی در دوره آموزشی فراگیران دارد.

بازی گونه سازی یا گیمیفیکیشن

این یک واقعیت شناخته شده است که کودکان عاشق بازی هستند که بصورت بازی های آنلاین یا بازی در زمین بازی است. آموزش از طریق بازی یکی از روش های آموزشی مدرن ضروری است که در روش های نوین آموزشی مورد استفاده قرار گرفته است. اهمیت گیمیفیکیشن در آموزش، بیشتر در دوره ابتدایی و پیش دبستانی دیده شده است. یادگیری از طریق بازی کردن حتی توسط نه تنها دانش آموزان بلکه در هر سنی موثراست. مسئولیت آموزش از طریق گیمیفیکیشن بر عهده معلمان است زیرا باید پروژه هایی را طراحی کنند که برای دانش آموزان هم سن و سالشان مناسب باشد. آنها باید تدابیر جذابی را برای ارتباط طولانی‌تر دانش‌آموزان و زنده نگه داشتن علاقه آنها بکار گیرند. معلمان همچنین می توانند از پلتفرم آنلاین تحت Gamification کمک بگیرند. معلمان می توانند مسابقه آنلاین، پازل یا بازی های فکری را سازماندهی کنند. این روش آموزشی مدرن یک روش یادگیری سرگرم کننده برای آموزش است.

تدریس به روش VAK

VAK یک روش آموزشی مدرن است که اثرات آن به وضوح قابل مشاهده است.  فرآیند یادگیری به سه دسته تقسیم می شود: بصری، صوتی و حرکتی . مخاطب باید تشخیص داده شود که به کدام دسته تعلق دارند یا معلم باید بداند شاگردانش به کدام دسته مربوط می شوند.V نشاندهنده Video به معنای دیدن داده ها، A نشاندهنده Audio جمع آوری اطلاعات با شنیدن داده ها، و K نشاندهنده Kinesthetic به معنای احساس داده ها است. معلم باید دسته دانش آموزان را در حین تدریس حفظ کند زیرا برخی از دانش آموزان اطلاعات را با دیدن، شنیدن یا با احساس می گیرند. بنابراین، آنها باید مطالب مشابهی را به روش های مختلف ارائه دهند.
روش آموزش VAK در دهه 1920 برای کمک به کودکان مبتلا به نارساخوانی معرفی شد. با این حال، تأثیر آن در دوران مدرن مؤثرتر است. در زمان اینترنت، تماشای و یادگیری از طریق ویدئو به یک رسانه جدید محبوب برای آموزش تبدیل شده است. دانش آموزان به جای خواندن مطالب، وقتی می بینند، می شنوند یا احساس می کنند سریع درک می کنند. و همچنین، یک یادگیرنده به هیچ یک از رسانه ها محدود نمی شود زیرا می تواند حتی از هر سه رسانه آموزشی استفاده کند.

یادگیری متقاطع

روش نه چندان رایج آموزش مدرن، یادگیری متقاطع است که از محیط های آموزشی و یادگیری رسمی و غیر رسمی استفاده می کند. این یکی از راه های عالی برای ارائه بهترین آموزش به زبان آموزان است. یادگیری متقاطع به طور موثر یادگیرندگان را درگیر می کند و نتایج معتبر و در عین حال خلاقانه ای ارائه می دهد. یک محیط رسمی یک محیط سنتی است، به عنوان مثال، کلاس درس برای ارائه آموزش. در حالی که محیط غیررسمی تدریس موزه ها، سمینارها و مکان های بعد از مدرسه است. مدارس و کالج ها با محتوا، مطالب آموزشی و استفاده از تجربیات روزمره برای افزودن دانش تدریس می کنند. از سوی دیگر، یادگیری غیررسمی باعث ایجاد کنجکاوی و علاقه می شود و با پرسیدن سوال از معلمان، درک را افزایش می دهد.
معلمان باید سؤالات جدیدی را در محیط رسمی ارائه کنند و پاسخ هایی را که دانش آموزان باید سعی کنند در محیط های غیررسمی مانند بررسی آن سؤال در بازدید از موزه خود بیابند. فراگیران می توانند یادداشت برداری کنند یا تصاویر را به عنوان داده های خود جمع آوری کنند و پس از پشتیبان گیری در کلاس، آنها را به عنوان اطلاعات تولید کنند. آنها می توانند اطلاعات جمع آوری شده را با سایر همکلاسی ها به اشتراک بگذارند و می توانند برای نتایج بهتر در مورد آن بحث کنند.
این مقاله ادامه دارد