مدیر پرورش كارگاه آبزیان زینتی، شغلی است از حرفه آبزی پروری كه دارای وظایفی از قبیل نگهداری، تغذیه، پرورش آبزیان زینتی را از مرحله لاروی تا بازاری به عهده دارد و باید دارای استفاده از تمام دستگاه های لازم مانند پمپ ، بخاری و انواع فیلتراسیون ، شناخت گونه ها نسبت به اكو زیست هر كدام ، تغذیه ، كشت گاماروس ، انفوزوئرها و فیتوپلانكتون ها، آگاهی از متریك رشد سورت بندی ، استفاده از مواد ضد عفونی كننده ، استفاده از تستورهای DGH – PH و  NH3 و O2 و توانایی تهیه و تنظیم چك لیست ها و روزنامه ها را می باشد .این استاندارد با مشاغلی از قبیل تكثیر كننده آبزیان زینتی و مالی و بازرگانی و مدیریت در ارتباط مستقیم می باشد
ردیف توانایی ها
  •  بكارگیری استفاده از دستگاههای پمپ – بخاری ها – انواع فیلتراسیون
  • بررسی گونه ها نسبت به اكوزیست ماهیان زینتی
  •  تغذیه آبزیان
  •  کشت گاماروس، فیتوپلانكتون و انفوزوئرها
  •  آگاهی از متریک رشد
  • سورت بندی
  • استفاده از ضدعفونی كننده ها
  • کار با تستورهای – DGH – PH و NH3 و O2
  •  تهیه و تنظیم چك لیست ها و روزنامه ها
 توانایی بكارگیری استفاده از دستگاه های پمپ – بخاری هـا – انـواع فیلتراسیوندانش
  1. آگاهی از چگونگی عملكرد پمپ های حباب ساز
  2. استفاده از منابع حرارتی داخل آب
  3. عملكرد فیلترهای حبابی
  4. چگونگی كار فیلترهای مكانیكی
  5.  علم بیولوژیك مقابله طبیعت با طبیعت
  6. انواع پمپ های حباب ساز
  7. انواع منابع حرارتی داخل آب و محیطی
  8. فیلترهای حبابی
  9. استفاده از فیلترهای مكانیكی
  10. فیلترهای بیولوژیک
 توانایی بررسی گونه ها نسبت به اكوزیست ماهیان زینتی
  • علم زیست آبی
  • چگونگی اختلاف آبهای مناطق مختلف
  • آشناخت انواع گونه ها
  • ماندگاری گونه های مختلف
  •  آنالیز وضعیت زیست آبی
  • اختلاف ES ، دما ، DGH ، PH و O2 و آبهای مختلف
  •  تركیب سازگاری گونه ها
  • توانایی توانمندی تغذیه آبزیان
  • علم بالانس غذای آبزی
  • شكل دهان و نوع غذا
  • انواع غذاهای آماده برای آبزی
  • آگاهی و علم میزان نقطه فساد غذاها
  1. ساخت بالانس غذایی
  2. تعیین سایز غذا نسبت به آبزی
  3. تعیین غذای مورد نیاز مراحل رشد ، بلوغ و تكثیر
  4. ممانعت از فساد غذاها
توانایی کشت گاماروس ، فیتوپلانكتون و انفوزوئرها
  • علم موجودات آب شور
  • چگونگی بدست آوردن تناسب نمك و آب جهت كشت
  • تنظیم دمای مورد نیاز
  • علم رابطه نور با كشت
  • آگاهی از چگونگی صید
  • مدت زمان حیات در آب شیرین
  • كار با محیط آب شور
  • ساختن محیط آب شور
  • تنظیم دمای مورد نیاز
  • نور در بستر كشت گاماروس و كشت و صید گاماروس
  • كشت فیتوپلانكتون ها و انفوزوئرها
توانایی بررسی متریك رشد
  1. علم و آگاهی از چگونگی رشد در زمان مشخص
  2. علت تفاوت رشدها
  3. نیازمندیها آبزی در رشد سریع (حرفه ای) – داشتن علم در خصوص محیط و عوامل در متریك رشد در زمان
  4.  مشخص كردن زمان رشد تا بازاری
  5. بررسی لاروهای اول اسپرم با دیگر لاروها
  6. كوتاه كردن زمان متریك در آبزی ها جهت عرضه به بازار
توانایی سورت بندی
  1. علم جداسازی نسبت به رشد
  2. شناخت تراكم نسبت به مصرف
  3.  خصلت ماهیان نسبت به هم
  4. علم صرفه جویی در مدت پرورش
  5. شناخت توان ماهیان به عوامل پیرامون بیماریها
آموزش آنلاین و آموزش مجازی دوره آشنایی مقدماتی با مدیر پرورش کارگاه آبزیان زینتی ،  توسط آموزشگاه های فنی و حرفه ای بر بستر سامانه های آموزشگاه یار آنلاین، دارای مجوز از سازمان فنی و حرفه ای کشور به شماره 31525 برگزار می شود.
مهارت
  • جدا كردن ماهیان قوی از ضعیف
  • طبقه بندی ماهیان نسبت به سایز
  • بررسی خصلت رفتاری هر گونه در لاروی
  • تورزنی لاروها در شورت بندی
  • توانایی استفاده از ضدعفونی كننده ها
علم استفاده از نمك ها، هالوژنها، پرمنگنات، متیلن بلوها، آهک
  1. تستورهای – DGH – PH و NH3 و O2
  2. توانایی تهیه و تنظیم چك لیست ها و روزنامه ها
  3. آگاهی از چگونگی تهیه و تنظیم چك لیست های پرورش
  4. تنظیم چک لیست های لاروها،  تنظیم دفتر روزنامه ها
  5.  قرار دادن مواردی مانند زمان – تاریخ- مقدار –PH – دما – تغذیه در چک لیست
  •  ثبت ساعات غذا دهی
  •  وضعیت تغذیه
  • زمان سیفون
  • تاریخ چك لیست
  • تلفات و گزارش در توضیحات چک لیست
  • ثبت دفاتر روزانه از قبیل